Viktig å velge et godkjent bilopphuggeri

godkjent bilopphuggeri

22 feb Viktig å velge et godkjent bilopphuggeri

Utbetaling av vrakpant, ansvarlig fjerning av farlig avfall, og en trygghet om at bilen ikke kommer på veien igjen, er noen av tingene du kun er garantert hos et godkjent bilopphuggeri.

Se våre godkjente bilopphuggerier her.

Trygt og miljøvennlig

For å bli godkjent som bilopphuggeri eller biloppsamlingsplass av staten, må det bevises at plassen på en trygg og miljøvennlig måte kvitter seg med alt farlig avfall i bilen, og at arbeidet ikke gjør skade på naturen.

Når du leverer bilen til en godkjent plass, er man derfor sikker på at batterisyre og lignende ikke får stå og lekke fritt. Disse stedene tar fatt i dette så fort de overtar bilen din, og fjerner alt miljøfarlig fra vraket, før det blir destruert.

Sender inn vrakmeldingen

I tillegg er det kun godkjente bilopphuggerier og biloppsamlingsplasser som kan sende inn vrakmelding. Om du leverer bilen din til et sted som ikke kan gjøre dette, er risikoen høy for at du betaler årsavgift på en bil som ikke er i dine hender lengre, fordi den ikke blir registrert vraket.

Har du glemt bombrikken i bilen, kan du oppleve at det kommer en regning i posten, fordi brikken blir benyttet av andre. Blir ikke vrakmelding eller salgsmelding sendt inn, antas det at du fortsatt er eier av bilen, og da er årsavgift og bomavgifter ditt ansvar. Du får heller ikke vrakpant utbetalt, fordi det kun er godkjente steder som er en del av vrakpant-ordningen.

Garantert vraket

Leverer du bilen din til et godkjent bilopphuggeri, er du garantert at bilen din faktisk blir vraket, noe som ikke trenger å være tilfellet dersom du i realiteten bare selger bilen din til en ny eier. Det finnes flere biler som skulle vært vraket, som fortsatt kjører på norske veier.

For at bilen din garantert blir vraket, på en miljøvennlig og trygg måte, bør du alltid velge å levere bilen til et godkjent bilopphuggeri. Leverer du den innen 21. mars, så slipper du å betale årsavgift. Les mer om tidsfrister for innlevering av bilvrak!