Derfor bør du innlevere vrakbilen din snarest!

bilgjenvinning, vrak

06 mar Derfor bør du innlevere vrakbilen din snarest!

Har du tenkt å vrake bilen din? Da bør du gjøre det nå. Vraker du bilen din 20. mars eller tidligere, trenger du ikke betale årsavgiften. I tillegg får du de faste 3.000 kr i vrakpant.

Merk! Artikkelen er av eldre dato og årsavgiften er avviklet. Les mer om vrakpantordningen her.

Det er ikke billig å være bileier, men for den oppmerksomme forbrukeren er det mulig å slippe noen av disse utgiftene.

Har du f.eks. en gammel bil som du ønsker å vrake, bør du oppsøke ditt nærmeste bilopphuggeri nå. I stedet for at den blir stående enda en stund, kan du levere den inn til gjenvinning og slippe flere utgifter på bilen. 

Les også: Slik kan du frakte bilen til et bilopphuggeri

Viktige frister for bilvraking

Hvis du ønsker å få mest mulig ut av bilvraket ditt, er det en rekke datoer som du bør være oppmerksom på. Hvor mye eller hvor lite du kan sparre i årsavgift avhenger nemlig av når på året du vraker bilen din.

Hvis du vraker bilen din i løpet av 20. mars slipper du å betale årsavgift. Dersom du allerede har betalt avgiften, vil du få den refundert.

Vraker du bilen fra 21. mars til og med 30. juni skal du betale halv årsavgift.

Ved vraking etter 30. juni må du betale full årsavgift for bilen, og ved vraking innen 31. desember vil det ikke bli skrevet ut avgift for det etterfølgende året.

Motta 3000 kr i vrakpant

Vil du benytte deg av kompensasjonsordningen og slippe årsavgift, må vraking av bilen din skje hos et godkjent bilopphuggeri. Oversikt over godkjente bilopphuggerier finner du her.

Vær oppmerksom på at kondemnering av biler ikke er det samme som at bilen blir vraket. Har du en forsikringssak på bilen og bilen kondemneres, må du avtale med forsikringsselskapet hvem som står for årsavgiften på bilen. Selv om forsikringsselskapet har overtatt bilen, så står du mest sannsynlig fremdeles som eier.

Les også: Forskjellene på kondemnering og vraking

Har du en bil du ønsker å vrake? Ta kontakt med ditt nærmeste bilopphuggeri for levering av bilvrak, og motta 3000 kr i vrakpant på bilen!