Reisebrev: Bilgjenvinning AS i Gøteborg

26 sep Reisebrev: Bilgjenvinning AS i Gøteborg

Tidligere denne måneden inviterte Bilgjenvinning AS våre samarbeidspartnere på tur til Gøteborg, hvor vi blant annet besøkte Ragn-Sells i Trollhattan samt Volvo og Swerea IVF i Gøteborg.

Bilgjenvinning AS har samarbeidspartnere i hele landet, så det er viktig for oss å samle troppene minst en gang i året, hvor vi kan utveksle erfaringer og lære nye ting som er relevante for bransjen.

I starten av september måned dro vi derfor til Sverige sammen med en rekke av våre samarbeidspartnere, hvor det var planlagt besøk hos ulike bedrifter.  

OMVISNING HOS RAGN-SELLS

Første dagen var vi på besøk hos Ragn-Sells dekk-granuleringsfabrikk i Trollhattan, hvor vi fikk vi en omvisning på anlegget deres før vi besøkte selve fabrikken som gjenvinner brukte bildekk til gummigranulat.

Dette var et veldig spennende og relevant besøk da gjenvinning av dekk er en viktig del av vårt gjenvinningsregnskap.

PÅ BESØK HOS VOLVO

Torsdag besøkte vi Volvo Brand Experience Center, hvor vi fikk et innblikk i teknologien som brukes i de nye Volvo-bilene. Her var det bl.a. fokus på miljø, allergivennlighet og sikkerhet.

Vi ble dessuten introdusert for den nyeste teknologien innen selvkjørende biler, der vi fikk mulighet for å prøve en VR-simulator, som simulerte opplevelsen av å kjøre en selvkjørende bil. Volvo vurderer at det i fremtiden vil bli stor etterspørsel på biler med selvkjørende teknologi.

Ut på ettermiddagen var det en presentasjon fra Volvo, hvor vi blant annet fikk mulighet til å stille spørsmål og høre deres tanker rundt bilgjenvinning: I hvilken grad tar Volvo høyde for demontering og gjenvinning når de designer bilene deres?

Avslutningsvis hadde vi en presentasjon fra Synlighet AS som jobber med digital markedsføring for Bilgjenvinning AS. Her ble det presentert nøkkeltall fra aktiviteter på Google og Facebook.

FREDAG I FORSKNINGENS TEGN

Fredag var vi på et spennende besøk på Swerea IVF som forsker på nye gjenvinningsteknologier for bl.a. keramikk og tekstilmaterialer, samt polymer.

De undersøker eksempelvis hvordan vi i fremtiden kan gjenvinne plast fra vrakbiler, som i dag er en stor utfordring for bransjen.

Vi kommer til å utdype besøket hos Swerea i et separat innlegg, så følg med her på bloggen!

Se bilder fra turen

 

Med på turen var: